Wednesday, February 19th, 2020

Forum


Welcome Guest 

Show/Hide Header

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: [1]
Author Topic: Vrtoglavica 3g djete
dmlinaric
Newbie
Posts: 3
Permalink
Post Vrtoglavica 3g djete
on: March 3, 2016, 12:30
Quote

Poštovani, moja 3 godišnja curica se ponekad žali da se soba vrti, traje po minutu i prođe. nema nikakvih drugih nuspojava, može hodati, govoriti. samo veli da se sve vrti i zbunjeno gleda, dotrči do nas da je primemo i to je to. desi se 2-3 puta na mjesec, nema nekvog okidača, igra se, skače, sjedi, stoji... veli da je ništa ne boli, samo se sve vrti... dal je to nešt ozbijno? koje predrage da radimo? Hvala.

drDusan
Administrator
Posts: 124
Permalink
Post Re: Vrtoglavica 3g djete
on: March 3, 2016, 20:23
Quote

U tom uzrastu vrtoglavice koje opisujete da vaše dete ima su najčešće BPV - Benigni Paroksizmalni Vertigo (dečijeg uzrasta). To nije ništa opasno, smatra se da je prekursor migrene i obično kako dete raste, broj napada se smanjuje. Da li neko u porodici ima migrene?
Međutim ne mogu na osnovu ovo prepiske sa sigurnošću tvrditi da je u pitanju dijagnoza koju sam pomenuo, ali smatram da je najverovatnija. U svakom slučaju dete prvo mora pregledati dečiji neurolog; posle toga se možete javiti meni.
U toku napada vrtoglavice gledajte detetove oči da li trepere, poželjno da to snimite telefonom.

dmlinaric
Newbie
Posts: 3
Permalink
Post Re: Vrtoglavica 3g djete
on: March 4, 2016, 10:13
Quote

Hvala Vam puno na odgovoru.

Budemo otišli kod pedijatra pa kod neurologa... budemo i probali snimiti, al kad se sve brzo dogodi i prođe. Samo se malo prestraši, dotrči do nas da je primemo. Onda je pitamo dal se još vrti, pa gleda okolo malo. Mislim da sam prijmetil da malo trza očima ljevo-desno (kratki trzajevi, 3 puta po par milimetra u jednu stranu pa se vrati, onda je zažmirila pa otvorila oči i bilo je ok) kod vrtoglavice, ko da joj slika bježi. ali samo kod vrtoglavice.

Probal sam da prati prst (kad nema vrtoglavicu) ali nisam primjetil da trza... al opet, malo je djete pa je teško to pratiti kad u dvije sekunde želi biti na tri različita mjesta. zna se i glupirati, pa gleda gore ili na jednu stranu. al kad joj velimo da prestane, onda prestane.

migrenu nema nitko (ja i žena)... ako je bitno, u mojoj familiji sestra je imala probleme sa sinusima i glavoboljom kad je bila mala.

hvala

dmlinaric
Newbie
Posts: 3
Permalink
Post Re: Vrtoglavica 3g djete
on: March 9, 2016, 10:10
Quote

Bili smo kod pedijatra, nije primjetila nikakve simtome. Nije primjetila nistagmus. Vadili smo krv, nalaz je uredan. Zapisani smo za eeg i kod oftalmologa pa javim rezultate.

Pages: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34; Page loaded in: 0.128 seconds.