Monday, February 24th, 2020

Forum


Welcome Guest 

Show/Hide Header

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: [1]
Author Topic: Vrtoglavica kvadriplegicar
Guest
Newbie
Posts: 1
Permalink
Post Vrtoglavica kvadriplegicar
on: February 14, 2017, 19:27
Quote

Pozdrav.
Imam 36 godina, kvadriplegicar (c6-c7 stavljena ploca fiksator) od 1996-te. Pusac, pomalo gojazan zbog neaktivnosti u kolicima. Lekovi: Ksalol 2 x 0.5 dnevno 5-6 godina i Sirdalud.

Problem je nastao pre tih 5-6 god kad sam imao ogromnu vroglavicu, osecaj propdanja i nesigurnosti u bilo kom polozaju i koja je recimo bila konstantna par sati. Hitna pomoc, Urgentni centar, inekcija bensendina i neurolog prepisao Ksanaks. Stanje se stabilizovalo uz Ksanaks.

Problem se pojavio opet, pre 10-ak dana, vrtoglavica nagla, kratka 5-10sekundi i uzasan osecaj nesigurnosti, napetosti, malaksalosti kada je nema uz povremeni osecaj propadanja. Samo u sedecem polozaju, u lezecem sve u redu ili uz minimalnu ucestalost i intenzitet. Ksalol uglavnom sredi stvar.

Pregledao me drugar od drugara, neurolog i nije nasao neuroloskih problema kao ni trzanje ociju prilikom pregleda. Pritisak 100/70 u lezecem polozaju i 80/50 u sedecem koji se normalizuje posle nekoliko minuta. Krvna slika:

https://i.imgsafe.org/0f24de3d17.jpg

Hvala na savetu-odgovoru
Image

drDusan
Administrator
Posts: 124
Permalink
Post Re: Vrtoglavica kvadriplegicar
on: February 19, 2017, 10:13
Quote

vrtoglavica pre 5-6godina i ova koju sad opisujete se prilično razlikuje te moguće da nisu ni na koji način povezane.
Koliko shvatam ove sadašnje kratkotrajne vrtoglavice javljaju se iznenada, iz čista mira. Tako kratke vrtoglavice najčešće nisu od uva niti neurološkog oboljenja. Sreću se kod nekih cirkulatornih problema, aritmije, pritisak . . . ali i kao psihogene što može biti vaš slučaj s obzirom da ih Xanax dobro rešava.
U svakom slučaju preporučio bih pregled jer ovim putem ne mogu više pomoći, kao ni biti potpuno siguran u uzrok vaših vrtoglavica.

Pages: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Version: 1.0.34; Page loaded in: 0.188 seconds.